NET sraz Bali 2017 – opět letíme na měsíc za exotikou, žít i pracovat, poleť zase s námi!!!

21 července, 2022

Je to už více než 2 roky, co jsme se s kamarádem na jedné konferenci dohodli, že vyrazíme nomádit někam do Asie. Slovo dalo slovo a dali jsme to vědět veřejně (doporučuji přečíst).

Článek vzbudil nebývalý ohlas, akce se neskutečně povedla a zúčastnilo se jí více než 20 lidí z ČR i Slovenska.

Někdo přiletěl jen na 14dní, někdo na měsíc, někdo na 2 měsíce a někteří se dokonce z ráje ne a ne vrátit a zůstali na cestách půl roku!

Díky Honzovi Kvasničkovi za alespoň jeden report, který z tohoto výletu vznikl (doporučuji přečíst).

A je to opět tady!!NETsraz-Bali2

Historie se opakuje, my opět vyrážíme a ty můžeš jet zase s námi!

we-want-you-to-bali

Koho že to s sebou chceme? Přesně jako minule:

Jelikož máme rádi stejně smýšlející povahy, rozhodli jsme se přizvat mezi nás další pohodové, slušné, spolehlivé a podobně nadšené lidi.

Pokud jsi to ty, na nic nečekej a pojeď s námi! Když jsem byl teď měsíc nomádit na Maltě, všiml jsem si, kolik důchodců jsem tam potkal. Oni neměli jinou možnost, možná jen 0,5% z nich. Museli chodit do práce, starat se o rodinu a na tyhle výlety si museli počkat do důchodu nebo na krátkou dovolenou.

My ale nemusíme čekat na důchod, kdy budeme mít berle a opotřebované zdraví, abychom se podívali do světa. Náš revír je internet a my můžeme žít kdekoliv! Svoboda volá, dálky nás vábí, život chceme užívat a jsme trochu blázni!

10726680_10203376252582466_297210499_n

15231555_10209376852991342_1682459568_o

Setkání digitálních nomádů Chiang Mai 2015

Proč

Hymna minulého ročníku je stále aktuální, doporučuji poslechnout a uvědomit si tu krutou pravdu 😉

Ale začněme od začátku:

Po Silvestru, jakmile se začneme budit po bujarých oslavách, rozzáří se nám úsměv na rtech, protože už budeme mít jasno – letadlo směr ráj nás čeká co nevidět. Budeme zde pracovat, užívat si, jíst skvělé jídlo, surfovat, probírat online business, pomáhat si..

Thajsko_kvasnicka_05

Odlet

První milník je pátek 6.1.17, kdy proběhne velká oslava příletu a také 30tých narozenin Honzy Kalábka už na Bali. V tento den nejpozději by bylo dobré být tam, nejlépe alespoň den předem. Pokud se vám to nehodí, přijeďte kdykoliv jindy.

Přílety a odlety sdílejte prosím v této tabulce:
Plán příletů a odletů účastníků akce NET sraz Bali 2017

Kdy kdo odlétne z Čech je tedy na něm, každopádně my budeme odlétat asi 4. nebo 5. ledna 2017

Nemůžeš? Škoda, alespoň tuto akci sdílej s přáteli, třeba by zrovna někdo z nich moc rád jel!

Letenky

Letenky budeme kupovat v průběhu prosince 2016

Přílet na Bali a ubytování

Přiletíme na Ngurah Rai International Airport. Po příletu budeme mít sehnané ubytování na pár dní, dejme tomu do 8.1.17, abychom prozkoumali terén a nedělali ukvapená rozhodnutí.

Poté bychom si chtěli někde společně sehnat k pronájmu vilu. Pokud se to podaří, bude to pecka, vil je k mání spousta, dokonce i s internetem.

vila1 vila2 vila3 vila4 vila5 (uvedené ceny jsou přímo z Airbnb za 10 ubytovaných lidí na měsíc. Někdy mají kapacitu 16 osob, ale i víc..)

Projezdíme okolí, prosurfujeme net, zeptáme se místních, stavíme se v nějaké realitce. Pokud se nedomluvíme na společném ubytování, určitě se něco najde i tak, toho se nebojíme.

Pohyb na ostrově

K cestování budeme jako jednotlivci využívat buď mopedy nebo motorky. Pronájem mopedu se dá sehnat už za 1.200Kč na měsíc, motorky už od 2.500Kč na měsíc. Je to zde asi nejpohodlnější způsob cestování, pokud jste sami. Já osobně si motorku pronajmu hned na celý měsíc (například tato Kawasaki Pulsar je úžasná), je to zase další krůček k totální svobodě pohybu.

DSC_0638

Lukáš Dubina na krosce v Thajsku

Funguje zde i Uber pro skútry, takže když si dáme někde drink, domů se dostaneme v pohodě.

Internet

Pokud si myslíte, že budete moci pracovat odkudkoliv, jste na omylu. Právě proto bude naše cestování nutně ovlivněno přítomností buď dobrého internetu ve vile, což bude jedno z kriterií pro výběr, případně coworkingu v dané oblasti (nejlépe obojího).

dojo-bali

Coworking Dojo

Na ostrově je coworkingů několik – aktualizovaný seznam těch nejznámějších je zde – https://www.techinasia.com/coworking-spaces-in-bali-indonesia

Hubud – v Ubude, prý super coworking, bohužel bez moře, je to ve vnitrozemí Bali

Lineup Hub – prý opět super cowork, v Kute, která je prý škaredá, ale záleží na úhlu pohledu. Je to v Denpasaru (hlavní město), výhody: Sun set road – rychlá cesta po hlavní cestě do coworku, super noční život, restaurace, párty atp.

lineup

5 minut na motorce od coworku je Kuta beach – super na surfování i pro začátečníky:

kuta beach

Kuta beach Bali

Sanur Space – relativně nový coworking, nevypadá vůbec zle, u moře, v klidnější oblasti ostrova

Dojo Bali – 50m od moře, super oblast Canggu, tam pravděpodobně začneme

dojo-bali2

Coworking Dojo

Plážebali6

Pláže na Bali prý nejsou tak úžasné jako v Thajsku, ale i tak jsou skvělé a bude to pecka – opalování, koupání, surfování, výlety lodí..

Výhodou hlavně oproti Thajsku je to, že jsou téměř všude vlny a je to super na surfování, takže větší zábava.

WOOW, už těšííím!! 😀

Akce, výlety a úlety

Je libo masáž v lázních zá pár $$,x1

bydlení mezi zvířaty,x2

poobědvat u sopky,x3

či v rýžových polích,x6

Devdan show,x4

užít si ve vodním parku, x7

dát si kurz vaření, x95

navštívit perlovou farmu, x94ostrov smrti, x96

podvodní chrám,x99

nekonečné bazény,x8

podniknout výlet za divokými hady, x97

vytvořit si svůj vlastní parfém,x98

podívat se na exotické ostrovy okolo Bali x992

zablbnout si v bahně,x991

adoptovat si želvu,x99

stát se na jeden den rýžovým farmářem, x92

či zažít spoustu dalších dobrodružství?x91

x93

x9

Toto vše pro nás bude v našem počtu úžasné a i cenově dost výhodné!

Chcete víc nápadů na zážitky? Tady jsou! Je tu něco co jsem vynechal? Napište mi a já to sem přidám 😉

Práce

Pracovat může každý jak se mu bude chtít, minule jsme to trochu přeháněli, ale myslím si tak 2-6 hodin denně by se dalo, víc by bylo už asi zbytečné.

10926260_10205084401445247_6084477390480673694_o

Práce v kavárně obchodního domu Maya – NETsraz Thajsko 2015

Navigace po ostrově i mezi sebou

Google maps jsou totální pecka kdekoliv po světě, takže po příletu určitě koupit lokální SIM a nic vás nikde nepřekvapí.

Opět vznikne nějaká společná skupina na FB či Whatsapp, kde se budeme informovat o výletech a akutních událostech. Takže co kdybyste začali už teď a napsali pár kámošům? 😉

Očkování

Na minulou výpravu jsem si zařídil očkování proti žloutence (A+B asi 3-4 tis Kč) a zkontroloval tetanovku. Dále je volitelné očkování proti břišnímu tyfu, které stojí asi 700Kč.

Přibližná cena

Spoustu lidí bude určitě zajímat přibližná cena. K ubytování si tedy seženeme vilu či byt, k pohybu budeme využívat mopedy, ke stravování většinou místní stánky, restaurace a tržnice. Kuchtit můžete ale samozřejmě i ve vile..

Kalulace vypadá přibližně takto:

  • Letenka 20.000 Kč
  • Ubytování 10.000 Kč
  • Moped 1.200 Kč
  • Coworking na měsíc 24/7 5.000 Kč (pokud nebude internet ve vile, což by být měl)
  • Jídlo a pití 300Kč denně, tj 9.000 Kč
  • Památky a zábava – jak kdo, třeba 5.000 Kč

Celkem určitě do 50.000 se vším všudy, hromadou zážitků, nových pracovních postupů či aplikací a obklopen cílevědomými lidmi!

Díky společnému výletu budeme mít spoustu věcí levnějších!! Vilu, výlety lodí, pronájmy, hromadné vstupné i buckety s dobrým pitím!

12265901_1062757827081744_5583629844312393634_o

Zoe in yellow v Chiang Mai, místo našich častých návštěv 😀

Zatím nevíš?Whisper-secret-bali

Nevadí, ale někdo z tvého okolí by třeba rád jel! Popřemýšlej a zatím sdílej tento příspěvek na sociálních sítích, emailem nebo o tom klidně někomu staromódně řekni 😀

Facebook skupina

Facebook událost tohoto výletu je zde: https://www.facebook.com/events/1561922823821777/. Pokud alespoň trochu uvažujete, klikněte na „možná“.

Účastníci zájezdu

Tomáš Poner

MeJeho láskou jsou affiliate marketing, WordPress a podnikání na internetu. Investor, head hunter, fanda škálování. Léta navštěvuje i pořádá srazy internetových podnikatelů, protože miluje nejenom lidi, kteří chtějí něco dokázat, ale i know how a skvělé vztahy, které zde vznikají a udržují se. Se synem tvoří web na téma Spiderman hry.

blog: tomasponer.cz

Peter Chodelka

peterAffiliate marketér, affiliate manažer, blogger. Peter je skvělý, vstřícný a kamarádský člověk, se kterým by se dalo vyrazit na měsíc i na Měsíc. Shodou okolností byl na podobných výletech už několikrát, takže má s digitálním nomádstvím spoustu zkušeností.

blog: chodelka.sk

 

Jan Kalábekkalabek

Honza je chytrý internetový podnikatel, affilák a neskutečný pohodář. Aktuálně se pohybuje více v Asii než v ČR. Věnuje se media buyingu, affiliate a stojí za několika internetovými projekty. Propadl vášni objevovat zahraniční trhy a jeho focusem je expanze. Když se rozjede, nedá se zastavit. Gentleman, pártymen, sen všech žen. A postrach konkurence.

Petra Větrovskávětrovka

Péťa je slavná PPCčkařka 😀 a hlavně skvělá holka, která nezkazí žádnou srandu. Hodně cestuje a baví jí to!

web: vetrovka.cz
Wiki: vetrovka

Matěj Fuchs

matějJsem moc rád za všechny skvělý lidi, kteří se postupně hlásí, že s námi jedou. Dalším z nich je SEO mág, PPCčkař, affilák, neskutečně chytrý, pozitivní, usměvavý a bezproblémový člověk, který má už také něco nacestováno.

web: matejfuchs.cz

Jiří Krejčík

jiri-krejcik-netsrazJirka se věnuje devátým rokem internetovému marketingu, hlavně SEO. Je to opět hrozně pohodový a bezelstný člověk. Rád poznává a propojuje zajímavé lidi a proto v Kolíně založil co-workingové centrum. Kromě toho pořádá přednášky v rámci Google Business Groups a nedávno se vrátil z nomádění na Srí Lance.

Martin Mates

mmatesMartin je původně srdcem webař. Vývojář, kodér, grafik all-in-one. Momentálně se plně věnuje e-shopu pro každodenní hrdiny econea.cz, který založil a provozuje. Zabývá se budováním firmy, osobním rozvojem a on-line marketingem. Miluje život a všechno, co přinese.

eshop: Econea.cz

Pavel Tlapák

pavel-tlapak9+ let se točí kolem webdesignu a vývoje webů, ale zejména kolem online marketingu. Zaměřuje se na strategie a hledání nejefektivnějších cest propojováním jednotlivých kanálů. Zároveň svoje postupy předává na svých kurzech. Digitální nomádství bylo vždy jeho velký sen a tohle je pro něj první příležitost, jak ho zažít.

web: paveltlapak.cz

František „Frances“ Szabó

frantaAffiliate evangelista, ikona českého affilu, zakladatel Affilblogu, partner v projektech LemonyApps, PerstrýJídelníček.cz a spoustě dalších. Skvělý člověk, chytrý online podnikatel, upřímný kamarád, cestovatel..

blog: frantisekszabo.cz

Vojta Machek

vojta2Nadějný vysokoškolák, bystrý markeťák, digital product creator. Neskutečný srandista, pohodář a kamarád do deště, který svou online budoucnost drží pevně v rukách a ani za nic mu ji nikdo nevezme. Víc takových lidí.

 

Matěj Bajer

matějAffiliate marketér, multilang SEO man, linkbuilder, PR specialista. Upřímný, přímý a spolehlivý člověk, týmový hráč. Fighter, coach, opora týmu..

blog: matejbajer.cz

 

David Lörincz

david

V Asii se pohybuje 2 roky, na Bali už nějakoudobu bydlí, má zde přítelkyni a o svém putování občas píše blog Nomad v Asii. Specializuje se na FB reklamu, školí a vzdělává ostatní. K naší výpravě se bude aktivně připojovat, pomáhat nám Bali více pochopit a poznat z toho pohledu, který normální tuctový návštěvník nemá šanci vidět.

blog: davidlorincz.cz

Matěj Nosál

matěj nMatěj se stará o běh PPC mezi tučňáky v cool agentuře igloonet. Má rád motorky, ostudu a má pokročilou závislost na barevných ponožkách.

 

 

Ivana Hrazdilová

ivcaData analytička mezi marketéry v brněnském igloonetu. Mimo bidovací algoritmy, AdWords API a Rko žije docela v pohodě život, cvičí jógu, medituje, pije kafe a taky jezdí s kolegou Matějem na motorkách.

 

Hedvika Pajerová

HedvikaPo několika letech strávených v marketingových a PR oddělení společností Google, Staropramen, TPA a dalších, se rozhodla dokončit vysoké školy a odpočinout si od korporátů. A proto na volné noze konzultuje social media, spravuje, přednáší a školí, zejména pro malé a střední firmy a neziskovky. Kromě toho hodně maluje, tancuje a sportuje.

Jana Velíšková

janaNomádství a návštěva Bali byl vždycky její sen a je moc ráda, že se jí tato příležitost naskytla. Admin několika firemních fcb stránek, především pro web Cestolino.cz a projekt Pestrý Jídelníček, kde ještě spravuje magazín. Baví ji CrossFit, extrémní závody a je coach outdoor tréninků. Prostě když nesedí u PC, je ráda v pohybu. Nesnáší nudu a miluje kolem sebe spoustu lidí..

Roman Plášil

plasilVývojář se zaměřením na šifrování, bezpečnost a blockchain technologie. Žije 4 roky v Hong Kongu a má už taky trochu nacestováno, ale v Indonésii ještě nebyl. Snad tam bude dobrá viditelnost ve vodě na potápění 🙂

_______

To se nám to pěkně rozjíždí.. Další, jejichž profily vyplníme co nevidět:

Chceš letět s námi?

Pošli nám nějaké info o sobě a něco vymyslíme. Další lidi sem budeme postupně přidávat..

13876176_1331230143577229_4144740155785877725_n

Chceš vědět víc?

Někdy uprostřed prosince budeme v Praze pořádat setkání případných zájemců, kde vše ještě jednou osobně probereme a domluvíme další postup. Pokud nás bude dost, můžeme rovnou pronajmout vilu 😉

bali-beaches-wallpaper-wallpaper-3

Jakou pilulku si vezmeš – modrou nebo šedou?

Závěr

Co napsat na závěr?

  • Že je Asie velice krásná, barevná a voňavá?
  • Že jsou tu lidi jiní, vstřícnější, že žijí jednodušší život?
  • Že je tam jídlo úžasně chutné?
  • Že záleží s kým se tam vydáte?
  • Že je lepší na svoji minimálně první výpravu jet s partou, naučit se používat vychytané aplikace a být pevnější v kramflecích pro výpravy další?
  • Že se dá v pohodě pracovat online, i když „z pláže“ je dost přehnané tvrzení?
  • Že se neskutečně těšíme na výlet i na všechny nové lidi, které poznáme?
  • Že v ČR v tu dobu bude nechutná zima a my si budeme užívat tropické slunce?

Ano, toto a spoustu dalších že a protože.. 😉

Dotazy

Všechny dotazy směřuj prosím zde do komentářů, ať si je mohou přečíst i ostatní, případně na email tomasponer (xxx) gmail.com

PS: Pomoz nám i svým přátelům!

Chceme mezi sebou opravdu fajn lidi, na které se bude moci celá parta spolehnout. Jedno jestli extroverty nebo introverty, černochy či bělochy, PPCčkaře, startupisty, affiláky, SEO borce, online podnikatele, kopíky nebo programátory, prostě pokud ve svém okolí nějaké máš, pomoz prosím tě nám i jim a tuto akci sdílej kde to půjde!! 😉

Díky moc!!

Tomáš Poner a Peter Chodelka

Aktualizace:

    • Nezapomeňte si zařídit mezinárodní řidičák, na poslední chvíli to pak stojí 500Kč, jinak snad jen 100Kč
    • Vzpomněl jsem si na tohle Davidovo video, mrkněte jak tam mluvím s pusou narvanou kebabem 😀

NET sraz Chiang Mai 2015 from David Dresler on Vimeo.

  • Vytvořena fb událost – https://www.facebook.com/events/1561922823821777/
  • Pojištění si zařizuje každý zvlášť, nemáte někdo odkaz na nějaký výhodný a prověřený nákup online?
  • Předodletová akce 14.12.2016 – https://www.facebook.com/events/1313068345420986/
  • Koupili jsme letenky, 8.2.15 – 6.2.17, přikládám screen. Honza Kalábek ještě neví, že se jeho oslava trochu posune, ale zase o pár dní potom slaví 30tiny Martin Mates, takže to bude sice později, ale zas 2x :-D. Jo a vyhnuli jsme se potřebě připlácet $35 za prodloužení vízLetenka2
  • Pokud už místo v tomto letu neseženete, nevěšte hlavu, dohodněte se tady s někým v FB skupině a přileťte jiným letem. Z letiště na Bali to máme pouhých 20km do Canggu, kde budeme bydlet, takže pokud budeme přilétat jinak, nic se neděje.. Akce v Praze ve středu platí – https://www.facebook.com/events/1313068345420986/, budeme domlouvat ubytko, co s sebou atd..

14.12. proběhla schůzka v Praze

Vilu si budeme brát na první týden, pak se uvidí, kde budeme. Jdeme do dobrodružství, nic není jistý, budeme hodně asi pendlovat po ostrově.

– Je dobrý si tedy vzít batoh, ne kufr:
https://www.sportisimo.cz/crossroad/megapack-40/34944/ – mám já ale už ho nedělají

https://www.sportisimo.cz/crossroad/megapack-40/119993/, https://www.sportisimo.cz/crossroad/megapack-40/1199 – jeho verze co mají

https://www.sportisimo.cz/crossroad/megapack-35/119969/, https://www.sportisimo.cz/crossroad/steptech-35/34817/ – menší, ale taky pěkný

Je lepší si do Sportisima zajet, je na každým rohu a tam si vybrat. A rovnou tam můžete mrknout na ty outdoorový věci, já tam půjdu zítra. Dobrý je, že už nerosteme a využijeme je klidně i jindy než na tenhle výlet. Dám sem pak vědět, který se mi líbily..

Kalhoty a bunda – outdoorový, nepromokavý, slabý. Hlavně na cestu od nás ze zimy, do letadla a na letiště pod klimu, na výlet do hor. Jinak se s nima budete tahat, tak ať jsou skladný.

Boty – trekový na cestu, žabky tam

Prostě jako byste u nás v létě vyráželi na výlet!

– Dále pak:
Ručník
Powerbank
Sluchátka
Nazálohovat všechny data před odletem, důležitý data nahrát na nějakou online storage

Platební karty

Minulý rok se tam našim stalo, že jim někdo vybral účet přes kartu. Proto si budeme zakládat kartu Revolut. Je spojená s aplikací, kde si můžete výběry blonout a zas povolit jedním klikem. Jirka Krejčík a Petr Chodelka už ji mají, chce to objednat asap, aby stihla přijít!!!

Připadně si prostě nechte u vaší banky udělat ještě jednu kartu, kam si budete peníze po drobkách dobíjet a zní vybírat..

Balení věcí

Honza Kalábek poslal super videa o balení věcí na nomádskou výpravu – https://www.google.co.th/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#tbm=vid&q=nomad+packing+video

Napadly mě z toho tyto věci navíc:

Špunty do uší
Malý HDMI kabel na tv do hotelu
Jack cable splitter do letadla na koukání 2 lidí na jeden film

Pokud vás ještě něco napadá, pište na fb nebo do komentářů..
https://www.netsraz.cz/netsraz-bali-2017/

0 komentáøù