Jedeme v zimě na měsíc za exotikou, žít i pracovat, pojeď s námi! – NET sraz Thajsko 2015

21 července, 2022

Snad každý z nás, kdo máme tu svobodu pracovat odkudkoliv, zatoužil po něčem takovém alespoň jednou jedinkrát v životě.

Nenechat se svazovat každodenními povinnostmi, zažít něco neobyčejného, žít život svých snů a navíc být obklopen cílevědomými lidmi.

Tuto příležitost mělo v minulosti jen minimum lidí, ale nám, lidem pracujícím od počítače, se práce spojená s exotikou a nezapomenutelnými zážitky vyloženě nabízí.

Spousta lidí z Čech, Moravy i Slovenska už toho využila. Nebudu jmenovat, ale zapátrejte si v hlavě sami, když jste četli jejich blogy, viděli jejich fotky z tržišť, hotelů a pláží.

A proto jsme se rozhodli využít této úžasné příležitosti a odjet ze zimy do tepla, odjet za svobodou, za svými sny, poznat jiný svět i kulturu.

netsrazx2Jelikož máme rádi stejně smýšlející povahy, rozhodli jsme se tuto událost roztroubit mezi ostatní a přizvat mezi nás další pohodové, slušné, spolehlivé a podobně nadšené lidi.

Jsi to ty? Tak nepřemýšlej a pojeď s námi!

Kam vyrážíme

VýstřižekCílem cesty bude určitě Thajsko. V tuto chíli se nám nejvíce zamlouvá 200 tisícové Chiang Mai, mecca digitálních nomádů z celého světa (podle seznamu Nomadlist.io dokonce úplně nejlepší místo pro žití i práci na dálku), největší a nejvíce kulturně významné město na severu Thajska, asi 580 km od Bangkoku. No, spíš než cílem by to byla taková naše základna pro další menší expedice, ale nepředbíhejme.

Každopádně toto je v současné chvíli plán A, ale rozhodně nemusí být definitivní. Jelikož je úžasných míst a pláží v Thajsku spousta, kdo ví, třeba se ještě může něco změnit..

Termín

Vyrážet bychom chtěli na celý leden 2015, tedy někdy okolo 5.1.2015 tam a na začátku února 2015 bychom už chtěli být zpět. Pokud vám termín ne úplně vyhovuje, není problém přiletět později či odletět dříve.

Nemůžeš? Škoda, alespoň tuto akci sdílej s přáteli, třeba by zrovna někdo z nich moc rád jel!

Aktualizováno: Vážně přemýšlíme, že bychom v Thajsku jednak zůstali déle, ale že bychom se také po nějaké době přesunuli na jih, užít si dosyta tamních pláží. Více o aktualizacích se dozvíte na konci článku

Letenky

Letenka se dá sehnat za cenu okolo 15.000Kč zpáteční pokud si pospíšíte, maximálně tedy 20.000Kč, když nebudete dlouho otálet. Jak se ale dozvíte, všechny další náklady už nebudou zdaleka tak velké.

Práce

IMG_0088Práce nás živí, práce nás baví. Proto i zde jsme nechtěli nechat nic náhodě a už předem si vybrali co-working centrum Punspace, kde bude vše, co budeme potřebovat – spolehlivá wifi, nonstop provoz, nejrůznější freelanceři z celého světa, know-how, které by se dalo krájet a v neposlední řadě potěší i občasné eventy. Na úplně úžasné fotky tohoto co-workingu se můžete podívat v této galerii.

Hot seats. Skype room. Meeting room with flat-screen TV and webcam. Reliable WIFI. Comfortable chairs. Printer. Scanner. Copier. Fax. Monitor.

Co se ceny týče, měsíční pronájem 24/7 stojí neuvěřitelných 100$ (3.499 bahtů), tedy něco málo přes 2.000Kč. Sami uznejte, že toto je opravdu pecka.

Pokud se vám ale do co-workingu nechce, není problém pracovat z hotelového pokoje:

Ubytování

panorama2K ubytování jsme vybrali Huaykaew residence, kde se dá zajistit ubytování na jeden měsíc pro 4 lidi za asi 8.000Kč, tedy opět asi 2.000Kč na osobu.

fac07Komplex za tuto cenu nabízí malou posilovnu, bazén, výměnu povlečení každý týden a úklid na pokoji. Wi-fi by měla stát asi 400Kč na měsíc, takže můžete pracovat i odsud. Typ pokoje ještě 100% nevíme, ale určitě si vybereme z této nabídky.

Vzdálenost co-workingu od bytu je maximálně 10 minut pěšky, případně pár minut díky využití některého z přibližovadel:

Pohyb

K pohybu po městě bychom rádi využili něco jiného než naše od počítače skvěle trénované nohy, takže asi moped. Na stránkách Chiang Mai nomad je zajímavý guide jak vybrat, na co si dát pozor, jak se zachovat v případě nehody a podobně, ale bonužel jsem tu nenašel ceny.

Ty jsou však podle stránek jedné z půjčoven Vanessa´s motorbike také skvělé, konkrétně 200 bahtů denně (asi 140Kč) nebo 3000 bahtů na celý měsíc (2100Kč)

Ceny

Ceny jsou oproti našemi kraji neporovnatelné. Co jsem četl, tak celkové náklady nažití v tomto městě jsou asi 500$ na měsíc.

Základní přehled o cenách už máte z textu výše, další ceny se můžete orientačně dozvědět zde – www.numbeo.com/cost-of-living-Chiang-Mai .

Kurz bahtu je asi 1 baht = 0,7 Kč

Rekapitulace ceny

Zde se pokusíme zrekapitulovat ceny za tento měsíční výlet:

1. Letenka tam a zpět 15.000 – 20.000Kč
2. Ubytování 2.000Kč / měsíc
3. Co-working 2.000Kč / měsíc
4. Jídlo asi 100Kč / den, tj max. 3.000Kč / měsíc
5. Zábava a výlety – jak kdo

urlCelkem tedy maximálně 25 až 30 tisíc korun za měsíc úžasného nezapomenutelného života a spousty odvedené práce, která vám může vydělat o mnoho víc. Nehledě na to, že budete obklopeni dalšími úspěšnými lidmi, se kterými si navzájem můžete hodně pomoci.

Pokud se vám zdá částka moc, zvažte, kolik byste utratili za benzín, jídlo, zábavu a spoustu dalších věcí u nás.

Zkrátka a dobře, tento výlet se prostě penězi vyvážit nedá.

Zábava

Jelikož sem nejedeme pouze pracovat, ale i žít, bude se tato sekce postupně nafukovat. Budeme sem prostě přidávat další a další nápady, které napadnou buď nás nebo i vás. Za každé vaše nápady či zkušenosti předem děkujeme!

Bangkok

Pokud se nám zachce na víkend do Bangkoku, pravděpodobně nevyužijeme vlak, který jede přímou linkou z Chiang Mai a cesta trvá až asi 8 hodin, což je docela dost, ale spíše letadlo. Letenka tam i zpět vyjde na něco okolo 1.000Kč, ubytování určitě také nebude drahé a takový malý víkendový výlet do Bangkoku bude zážitek na celý život.

PlážeThailand Islands (1)

Pokud nevyrazíme přímo někam na pláž, určitě bychom si je chtěli dát několikrát za pobyt jako odměnu.

Pláž je místo evokující svobodu, obzvlášť pro nás středoevropany. V Thajsku je pláží spousta a už se na ně moc těšíme!

Očkování

Aktuálně zjišťujeme, jestli je nutné nějaké další očkování, kromě žloutenky. Díky za případné info do komentářů 😉

Stay tuned..

Účastníci zájezdu

Facebook událost tohoto výletu je zde: https://www.facebook.com/events/720720664650319. Pokud alespoň trochu uvažujete, klikněte na „možná“

Tomáš Poner

MeJeho láskou jsou affiliate marketing, WordPress a podnikání na internetu. Léta navštěvuje i pořádá srazy internetových podnikatelů, protože miluje nejenom lidi, kteří chtějí něco dokázat, ale i know how a skvělé vztahy, které zde vznikají a udržují se. Se synem tvoří web na téma Spiderman hry.

blog: tomasponer.cz

Peter Chodelka

chodelka-peter-222x300Affiliate marketér, affiliate manažer, prvotní autor myšlenky na tento výlet. Peter je skvělý, vstřícný a kamarádský člověk, se kterým by se dalo vyrazit i na Měsíc. Shodou okolností byl na začátku roku s partou digitálních nomádů na Kanárských ostrovech (www.tak.sk/peter-chodelka) a celé léto strávil na jihu Španělska v Malaze, takže má s digitálním nomádstvím už spoustu zkušeností.

blog: chodelka.sk

Honza Kvasničkahonza kvasnicka

Kromě toho, že je to úžasný, férový a pozitivní člověk, je i kapacita na UX a uživatelské testování. Jeho neobyčejně bystré uvažování odhalí na webu každou chybičku, která brání vaším návštěvníkům utrácet víc peněz – a ještě z toho mít radost.

web: kvasnickajan.cz

Jan Kalábekkalabek

Honza je chytrý internetový podnikatel, affilák a neskutečný pohodář. Když se rozjede, nedá se zastavit. Gentleman, pártymen, sen všech žen. A postrach konkurence.
To se nám to pěkně rozjíždí..

dotFOX – Digital production

Jarča Klimková

jarmilaJarča se aktuálně transformuje z PPC klikařky na projekťáka a vedoucí rozvoje ve firmě PPCguru.cz. Je to hrdá Valašska a střelená váha. Umí se nadchnout pro věc, které skutečně věří. Myslí pozitivně. Zorganizuje „halóakci“ s úsměvem na tváři. Těší se na tuhle „pracovní dovolenou“ jako malé děcko 🙂

 

Lukáš Pulda

pulda_lukasPosledních několik let pracoval jako produktový manažer v Seznam.cz kde pomáhal vytvářet okolo dvaceti mobilních aplikací. Aktuálně má na starost rozvoj mobilní oblasti v Socialbakers. Mimo to, také hobby developer a founder služby na rozesílání marketingových SMS zpráv. Do Thajska se jede podívat, jak se to digitální nomádství vlastně dělá a jestli by se mu to náhodou nezalíbilo ;-)

 

Matěj Fuchs

matějAffiliate, SEO

 

 

 

 

Petra Větrovskávětrovka

PPC

 

 

Lukáš Dubina

lukas_original@2xWebdesigner a webový konzultant, pro kterého je práce zábavou. Aktivně se věnuje internetovému marketingu a affiliate. Pokud zrovna nezlepšuje webové stránky, naleznete ho na hřišti nebo v tělocvičně. Píše jediný blog v ČR o závěsném tréninku TRX.

Jan Bureš

jan_buresHráč pokeru, 24 let, realista s analytickým myšlením, troll, rekreační sportovec a milovník zábavy.

V Thajsku už minulý rok byl a těší se na další jízdu!

 

 

 

..když se najdou další zájemci, budeme je sem postupně přidávat. Pokud ne, určitě si to skvěle užijeme i sami.

(více lidí je na oficiální na FB stránce https://www.facebook.com/events/720720664650319, ale neposlali bio, ani se mi neozvali..)

Zdroje

Jelikož je Chiang Mai digitálními nomády velice oblíben, není problém najít spoustu webů a blogpostů ohledně tohoto města, života v něm, zábavy a podobně. Zde jsou jen některé zdroje, ze kterých jsme vycházeli:

Zahraniční

http://spartantraveler.com/why-chiang-mai-is-ground-zero/

http://nomadicsamuel.com/destinations/chiang-mai-perfect-base-for-expats

http://nomadspirit.net/digital-nomad-location-chiang-mai/

http://tech.co/top-10-cities-for-digital-nomads-2014-07

http://jetsetcitizen.com/cheap-travel/chiang-mai-digital-nomad/

chiangmainomad.com

 

České a Slovenské

http://samsebepan.sk/10-dovodov-preco-ti-thajsko-zmeni-zivot/

http://cestopisnik.cz/chiang-mai-thajsko/

http://www.thajsko.cz/thajsko-info/fakta/

http://thai.frantisekszabo.cz/

Co můžete udělat, i když nepojedete?

Sdílejte!

share-team

Pokud si nejste jistí nebo už dokonce dopředu víte, že určitě nepojedete, někdo z vašeho okolí by třeba hrozně rád jel!

Proto sdílejte tento příspěvek na sociálních sítích nebo emailem, aby se o tom dozvěděl každý, kdo by o tuto unikátní akci mohl mít zájem!

Určitě vám vaši přátelé budou moc vděční.

happypeople

Sdílejte tento příspěvek s přáteli, čím víc skvělých lidí, tím lépe!

Závěr

Co napsat závěrem?

Že je to unikátní příležitost pro každého, kdo ještě takhle pracovat nikde nebyl a přemýšlí o tom?
.
.

Že je to stejně tak skvělá příležitost pro toho, kdo už někde byl a rád by vyrazil se skvělými lidmi znovu?

.
.

World___Thailand_Relax_on_the_beach_in_Koh_Chang__Thailand_061833_Že, že, že… Ano, toto a spousta dalších věcí, které si už doplňte sami.

Pokud byste se nás chtěli na nějakou otázku zeptat, napište buď do komentářů, ať tím pomůžete i ostatním zájemcům, nebo na jeden z našich emailů – tomasponer (at) gmail.com a chodelka (at) gmail.com

Těšíme se na úžasně strávené chvíle v této exotickém zemi se skvělými lidmi 😉

Aktualizace:

Zde budou postupně přibývat aktualizace, proto se sem pravidelně vracejte pro čerstvé aktuality.

1. Měsíc není definitivní, výlet se může i prodloužit. Samozřejmě můžete odjet kdy se vám zachce.

Facebook-Logo2. Chiang Mai je skvělé, proto tam určitě nějaký čas strávíme. Na druhou stranu jsou skvělé i pláže na jihu, proto bychom i tam chtěli nějaký čas pobýt..

3. Vytvořen fb event – https://www.facebook.com/events/720720664650319 – pokud alespoň trochu uvažujete, klikněte na „možná“

4. Dalšími potvrzenými účastníky jsou Honza Kvasnička a Jan Kalábek! Bomba!!

5. We just wanna live our lives!

6. Předběžné datumy: 5.1.+- odlet, 16.2.+- přílet

7. Už je to tutovka – minimálně na poslední 2-3 týdny jedeme makat na pláže na jih

8. 6.11.2014 budeme objednávat letenky!

9. Vízum – při pobytu delším než 1 měsíc potřebujete vízum

— Co je potřeba k získání víza:
Pas platný více než 6 měsíců od vstupu
kopie pasu
1 fotka
kopie letenky
vyplněný formulář (dodají na místě)
kopie dokladu o pronájmu domu
700Kč

Vydávají v 9-12 na adrese zde – http://www.thaiembassy.cz/contact-us/
Bude to trvat 3 pracovní dny
další info na telefonu 220 571 435

 

10. NET sraz Thajsko 2015 Warm-up party 13.11.2014 v Praze! https://www.facebook.com/events/1543197865896078/

x. Určitě si přečtěte i následné komentáře, je tam spousta informací od lidí, kteří buď už nomádili, nebo aktuálně na výpravě jsou!
https://www.netsraz.cz/jedeme-zime-mesic-exotikou-zit-pracovat-pojed-nami-net-sraz-thajsko-2015/

0 komentáøù